Clean Air Cluster

Clean Air Cluster samler kompetencer indenfor ventilation og aerodynamik, lufttransportveje, luftrensning, måle- og styringsinstrumenter, materialer og know-how
 

Clean Air Clusters formål

Virksomheden Novenco samlede fra 80’erne et miljø af kompetencer indenfor ventilation, hvilket medførte en række ”spin-off” virksomheder samt en frugtbar koncentration af teknologi og viden indenfor ventilation og renluft, særligt omkring Næstved og Sydsjælland. Blandt andet som direkte resultat heraf er Region Sjælland i dag blandt den Europæiske elite indenfor området.

Clean Air Clusters vision er at skabe og videreudvikle vores europæiske elitemiljø indenfor videndomænet teknologier til frembringelse af ren luft i bygninger og industri. Et elitemiljø karakteriseres ved:

 1. Stærk vidensudvikling og –udveksling
 2. Nem adgang til kvalificeret arbejdskraft og specialiserede underleverandører
 3. Kontinuerlig udvikling af specialiserede varer og tjenester
 4. Nyetableringer og "spin-offs" fra etablerede virksomheder
 5. Øget tiltrækning af og adgang til kapital
 6. Udvikling af understøttende hård og blød infrastruktur

Sådan skabes værdien

Gennem netværksaktiviteter skabes tættere relationer mellem hhv. organisationer og værdinetværk. Relationer er forudsætningen for at Clean Air Cluster skaber værdi, og derfor er der et stort netværksfokus i alle aktiviteter.

Videnudveksling faciliterer evnen til at optimere aktuelle operationer samt imødekomme fremtiden. Der afholdes med jævne mellemrum inspirationsoplæg, seminarer og workshops.

Samudvikling af morgendagens teknologi, processer og standarder sikrer at deltagernes investeringer i innovation er i overensstemmelse med et bredt perspektiv af teknologiske og kommercielle behov. Klyngens deltagere organiserer selv udviklingssamarbejder.

Clean Air Cluster består af et stort og dynamisk felt af virksomheder og videninstitutioner, som arbejder med teknologier som:

 • Ventilation og aerodynamik
 • Lufttransportveje (kanaler)
 • Luftrensning: Filtrering og kemiske reaktioner
 • Målingsinstrumenter
 • Styringsinstrumenter og software
 • Materialer
 • Know how

Skal din organisation være med?

Vi tror på at mangfoldighed og samarbejde gør os alle stærkere. Hvis du overvejer om din virksomhed skal være med, så kontakt Bente for at høre mere - se kontaktinformationer i boksen til højre.

 

Medlemmer

27 virksomheder er medlemmer af Ren Luft Klyngen.

Se en liste over virksomhederne her.

Dorthe Poulsen MacKay
Projektleder
Afdeling for Innovation og Sektorudvikling
93 51 16 94
http://www.viirs.dk/Klynger/Klynge-Renluft
10 DECEMBER 2016