Nyt samarbejde mellem Roskilde Universitet og virksomhedsnetværk

mandag 07 mar 16
|

Kontakt

Roskilde Universitet
Eksterne Samarbejder
tlf. 46 74 26 00

Om Network Zealand

Network Zealand består af ca. 25 virksomheder, der er gået sammen for at tilbyde samlede løsninger på underentrepriser til de store anlægsprojekter i Region Sjælland, såsom Femern Bælt forbindelsen, den nye Storstrømsbro og hospitalsbyggerierne. For at være konkurrencedygtige i forhold til andre virksomheder, er det afgørende at netværksvirksomhederne samarbejder optimalt og udvikler innovative løsninger til deres kunder.

Læs mere

Læs mere om projektet Udvikling, Innovation og vækst i virksomhedsnetværk Industriens Fonds hjemmeside.
En gruppe RUC-forskere skal hjælpe virksomhedsnetværket ”Network Zealand” til innovative løsninger, styrket samarbejde og forbedret konkurrenceevne. Det skal ske gennem et innovationsforløb, som forskerne udvikler for virksomhederne.

Industriens Fond har netop bevilget 200.000 kr. til det nye samarbejde ”Udvikling, innovation og vækst i virksomhedsnetværk” mellem tre forskere fra RUC og virksomhedsnetværket Network Zealand, der arbejder for at få ordrer til virksomhederne ved de kommende store anlægsprojekter i Region Sjælland.

Fra RUC er forskerne Ada Scupola, Flemming Sørensen og Niels Nolsøe Grünbaum involveret i projektet. De er alle ansat på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv og beskæftiger sig med innovation i service og oplevelser fra et erhvervsøkonomisk perspektiv. ”Projektet kombinerer forskningsbaseret viden om virksomheders indbyrdes relationer og netværk med virksomhedernes erfaringer, og det er netop denne kombination mellem forskning og praksis, der gør projektet spændende for os.”, siger Flemming Sørensen.

"Jeg glæder mig meget til samarbejdet. Netværket vil gerne øge mulighederne for at slå sig sammen og byde på større opgaver, og det er vores forventning, at samarbejdet med RUC kan bidrage til dette."
Ole Keinicke Christensen, næstformand for Network Zealand

Samarbejdet skal føre til øget synergi og forbedrede innovationskompetencer hos Network Zealand og i sidste ende bidrage til at tiltrække flere medlemsvirksomheder, øge konkurrenceevne og bedre samarbejde med både danske og internationale kunder. Projektet kombinerer forskningsbaseret viden om netværksdannelse, netværksbaseret innovation og B2B relationer med praksisbaseret viden i et samarbejde mellem virksomheder og forskere.

Ole Keinicke Christensen, som er næstformand i Network Zealand, ser frem til projektet: ”Jeg glæder mig meget til samarbejdet. Netværket vil gerne øge mulighederne for at slå sig sammen og byde på større opgaver, og det er vores forventning, at samarbejdet med RUC kan bidrage til dette.”

Projektet varer knap et år og bliver skudt i gang i starten af februar.

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
http://www.viirs.dk/Nyheder/Nyhed?id=6D5C6EB6-361D-4EA2-97C2-056077AF35C6
18 JANUAR 2019