Seminar åbner for nye samarbejder

mandag 16 nov 15
|

Der blev lyttet, diskuteret og udvekslet visitkort, da der i går var seminar om overflader i Roskilde.

Flere end 60 studerende, virksomhedsrepræsentanter, repræsentanter fra Dansk Industri og medarbejdere fra Erhvervsakademi Sjælland og Danmarks Tekniske Universitet var tirsdag den 10. november til fagligt seminar om materialer og overflader i fødevareindustrien på Erhvervsakademi Sjælland Roskilde.

“Det var en dag med interessante oplæg, gode diskussioner mellem oplægsholderne, et engageret publikum og et højt fagligt niveau, så det var en stor succes,” siger adjunkt Steen Kristensen fra Erhvervsakademi Sjælland.

Oplæggene handlede blandt andet om, hvilke muligheder det giver at anvende rustfrit stål som overflade, hvordan den nye røntgenbaserede inspektionsteknologi fungerer, hvilke anvendelsesmuligheder den har i fødevareindustrien, og hvilke fordele og ulemper der er ved plast i fødevareindustrien.

Faglig ballast i høj kurs
Virksomhedsrepræsentanterne efterspurgte særligt medarbejdere med viden om hygiejne og procesudstyr i fødevareindustrien.

“De har brug for nyuddannede med en stor faglig viden for at kunne vokse, og der blev udvekslet kontaktoplysninger og åbnet for ny dialog mellem virksomheder og med os. Flere af virksomhederne har vi ikke haft kontakt med før, og nu har de fået øjnene op for, hvad vi kan tilbyde dem,” fortæller udviklingsleder Anders Torpegaard fra Erhvervsakademi Sjælland.

Seminaret er en del af Erhvervsakademi Sjællands rolle som regional agent for FoodNetwork og deltagelse i vækstaftaleprojektet Viden der styrker virksomheder i Region Sjælland (ViiRS), der er finansieret af Vækstforum Sjælland.

“Vi holder kontakten med virksomhederne og forhåbentlig kan det føre til nye samarbejder som for eksempel praktikforløb, skuffeprojekter og faglig sparring på andre måder” siger Anders Torpegaard.

Du kan følge med i lignende arrangementer her og her.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.viirs.dk/nyheder/nyhed?id=cc65d7ac-1b4d-4449-9402-ef29c3dab626
2 MAJ 2024